Wat is Pandora?

pandora 2Eén keer per maand

Pandora is een vrouwengroep, die één keer per maand bij elkaar komt voor verschillende activiteiten. In De Ontmoeting hebben we bijvoorbeeld een kleuradviseuse, een kaasboer en een Tai-Chi docente op bezoek gehad. Maar we zijn ook de natuur in geweest met een gids en om te nordic walken. Ook hebben we het Textielmuseum en de Synagoge in Breda bezocht. Dit om een indruk te krijgen van de activiteiten.Schenkster van alle gaven

De naam Pandora betekent ‘ schenkster van alle gaven’. Ze was, zoals zoveel vrouwen (en ook mannen), nieuwsgierig. Dit werd haar noodlottig toen zij een doos openmaakte, die beter gesloten had kunnen blijven, want daar kwamen alle tegenslagen en onheil uit, die een mens maar kunnen treffen. Als laatste kwam echter de hoop eruit, in de vorm van een vogel. Dat was de boodschap van de troost voor de mensheid.

Horizon verruimen
Nieuwsgierigheid heeft hierdoor een negatieve klank gekregen, maar het kan ook je horizon verruimen als je daardoor in contact komt met anderen, maar ook met wat hen bezighoudt. Dit is wat we bij Pandora willen bereiken.

Contributie
Nog even een uitleg hoe we werken. De contributie voor een heel jaar (van september t/m juni) is € 15,-. Dit geld is bedoeld om de koffie/ thee,wijn en iets erbij te bekostigen. Ook betalen we van dit geld de kosten voor een avond waarvoor geen entree wordt gevraagd (bijv. de reiskosten van een spreker of de kosten van een bloemetje). Als we een museum bezoeken of er wordt een avond georganiseerd waar kosten aan verbonden zijn dan vragen we een extra bijdrage.

Klik hier voor een contactformulier